Stall Bondeby

Verksamheten består av:

Avel och uppfödning av hästar

Inackordering

Träning och utbildning av hästar

Träning och utbildning av ryttare

Konvalecenthästar tas emot efter skada

Hoppträning för meriterade tränare

 

Ansvarig för verksamheten

Åsa Frändberg
Åsa är diplomerad unghästutbildare och utbildad beridare på Flyinge.

Jag tar emot hästar för utbildning och tävling. Jag rider även in unghästar och visar på 3-års test. Jag tar också emot elever för markarbetesträning och hoppning. Egna hästar utbildas med sikte på svår hoppning.

Här rider hon Stall bondebys Capella på en hoppträning.

Utbildning och erfarenhet

Under 2010/2011 gick jag unghästutbildningen på Flyinge och åren 2011/2012 gick jag Flyinges beridarutbildning som första omgången antagna elever.

Efter utbildning i Skåne jobbade jag hos Henrik Ankarcrona några år.

Under åren i Skåne hade jag tillgång till så många bra tränare på Flyinge, Henrik Ankarkrona, Ann-Catrin Carlsson, Maria Gretzer och Susanne Gihlen. Andra tränare som betytt mycket för min utveckling är Ann Liwing, Johan Spetz, KG Svensson och Peter Eriksson 

Företaget Bondeby Sporthästar startade jag redan 2009 direkt efter gymnasiet för att kunna arbeta med hästar. Jag praktiserade 1 år Wängsjöbergs stuteri. Där fick jag träna och tävla hästar på olika nivåer, främst de unga hästarna. Under det året var jag med och red in tre unghästar. Två gick lätt och en tog lång tid att skapa ett förtroende hos.

Jag har tävlat SM två år i rad som junior. I klubben Östra Sörmlands Lantliga Ryttarförening har jag varit med och ridit i elitallsvenskan i hoppning under tre år. Med Wishful har jag ridit Scandinavian Open för 6-åringar i Falsterbo och Breeders 2009 I Breeders tog vi oss till finalen där det blev fyra fel. 2010 var det Breeders igen för Wishful och för Rivage. Capella har under 2010 startat 150 och deltagit i finalen i Drottningens pris.

Under åren i Skåne red och tävlade jag hästar på uppdrag av kunder. Det har jag också fortsatt med på Stall Bondeby.

Kommentarer

23.12.2021 11:47

Yaman

Hej! Min dotter är intresserad. Finns det någon åldersgräns? Måste man ha egen häst?